lauantai 4. toukokuuta 2013

Seuraavaksi luen

Tein Facebookiin tälle blogille oman sivun, joten tervetuloa seuraamaan. Voisitte myös vinkkailla, jos teidän blogeillanne sattuu olemaan fb:ssä sivu, sillä minä en oikein ole perillä siitä, kenellä on ja kenellä ei.

Aikomuksenani oli laittaa lukupinostani kuvaa jo huhtikuussa luettua -postaukseen, mutta kuva jäi sitten ottamatta ja laittamatta. Seuraavaksi luettavien pinossa on tällä hetkellä vaikka mitä kiintoisaa. Esimerkiksi Donna Tarttin The Secret History on saanut sen verran paljon kehuja, että odotukseni ovat kyseisen kirjan suhteen korkealla. Dystopia-kirjoja pinossa on viisi, mikä ei ole kovin yllättävää, sillä dystopia-kirjallisuus on yksi lempigenreistäni nykyään. Kotimaista dystopiaa en silti muista ennen lukeneeni, mutta nyt pinossa odottaa ylistetty Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Eilen Suomalaisesta mukaani tarttui myös ensimmäinen minikirjani. Yritän säästää Riikka Pulkkisen Totta-mikin matkaluettavaksi, sillä matkaseuraksi mikien luulisi olevan oivallisin valinta. Pinossa odottaa yksi ruotsinkielinenkin kirja, vaikka luen liian harvoin kirjoja ruotsiksi. Saa nähdä, miten kauan Louise Boije af Gennäsin 500-sivuisen Stjärnor utan svindel -kirjan lukemisessa kestää. Innostuksen kirjan lukemiseen sain Riinan blogissa olleesta arvostelusta.

Oletteko lukeneet lukupinossani olevia kirjoja? Millaisia lukukokemuksia kirjat ovat olleet? Lisäksi antaisin teille hieman hankalan tehtävän. Haluaisin saada suosituksia siitä, mitä kirjoja minun kannattaisi lukea kesällä. En esitä sen kummempia toiveita, sillä haluaisin saada myös suosituksia kirjoista, joita en muuten todennäköisesti tulisi lukeneeksi. Mitä teidän mielestänne minun kannattaisi lukea? Syynä voi olla se, että arvelette kirjan olevan minun makuuni tai voitte haastaa minut lukemaan kirjan, joka ei kuulu mukavuusalueelleni.



18 kommenttia:

  1. Ohoh, en ole lukenut yhtäkään kirjaa pinostasi :D Osa on kyllä nimeltä tuttu, mutta ei muuten. Ja Totta lojuu omassakin hyllyssä, pitäisi ottaa lukuun se (pitäisi ja pitäisi, on pitänyt jo varmaan puoli vuotta)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole lukenut vielä yhtään Riikka Pulkkisen kirjaa, joten päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja kokeilla Tottaa mikinä. Kyllä luulisin, että se tuossa muodossa tulee luetuksi, koska haluan niin paljon kokeilla kirjan lukemista miki-muodossa.

      Poista
  2. Totta on pakahduttavan ihana, Veden viemää taas jännittävä katastrofikirja, jossa painopiste psykologisella kerronnalla. Uskon, että tykkäät molemmista :)

    Apua, kesälukemista? Sulla on niin hurja lukutahti etten pysy kärryillä mitkä olet jo ehtinyt :) Kesällähän maistuu maukas dekkari... Suosittelisin Kallentoftia, mutta muistan sun aikoineen lukea sarjan alusta ja sehän polkaistaan käyntiin Sydäntalven uhrilla. Ei niin kesäinen teos :) Oletko lukenut S. J. Watsonin Kun suljen silmäni? John Verdonin Numeropeli oli myös erittäin koukuttava ja fiksu jännäri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole lukenut Niemeltä enkä Pulkkiselta vielä mitään... Niemen kirja tietysti kiinnostaa dystopia-vivahteen vuoksi, ja olen todella kiinnostunut kokeilemaan mikin lukemista, joten nyt olisi mainio hetki tutustua Pulkkiseenkin. :)

      Kallentoftia aion kyllä ehdottomasti lukea, viimeistään sitten kesällä, sillä kyllä kesään mahtuu jotakin ei-niin-kesäistä luettavaakin. :) Tuosta Watsonin kirjasta kuulin itse asiassa juuri muutamia päiviä sitten ja kiinnostuin. Hypistelin sitä jo kirjakaupassakin, mutta päädyin siihen, että lainaan sen piakkoin kirjastosta. Verdonin kirja myös on näköjään päätynyt Goodreadsin to-read-listalle, mutta suosituksesi nosti kiinnostusta. Goodreadsiin olen listannut nimittäin niin monia kirjoja, että jotkut meinaavat vähän unohtua... Kiitos suosituksista! :)

      Poista
  3. Tässä muutama lukuehdotus:

    Näkijän taru-trilogia, Robin Hobb
    Kuoleman käytävä, Stephen King
    Keisari-sarja, Conn Iggulden
    Suljettu saari, Dennis Lehane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suljetun saaren olen nähnyt elokuvana, joten sen idean tiedän. Toisaalta näin Fight Clubinkin ensin elokuvana ja sitten luin kirjan, joten kyllä Suljettu saari kirjanakin kiinnostaa. Kingiä luin joskus vuosia sitten melko paljonkin, mutta tuota suosittelemaasi kirjaa en ole lukenut.

      Kiitos suosituksista!

      Poista
  4. Tarttin kirja on kyllä hyvä! Siitä on tosin aikaa kun olen sen viimeksi lukenut. Millainenhan se olisi nyt? Ehkä joskus vielä luen sen uudelleen. Pulkkisen Totta puolestaan oli minusta varsin keskinkertainen, mutta kyllä sen luki.

    Kesälukemista... Täytyi ihan käydä katsomassa Goodreadsista mitä kaikkea olet Goodreads-aikanasi ehtinyt lukea! No, kun kerran pidät dystopiasta, voisit pitää José Saramagon Kertomuksesta sokeudesta. Cormac McCarthyn Tie on myös todella hyvä dystopiakuvaus. Olitko lukenut John Irvingiä? Sitten siis myös hänen kirjojaan lukuun! Garpin maailma, Ystäväni Owen Meany ja Kaikki isäni hotellit ovat ihan parhaita. Ai niin, tietysti kannattaa lukea myös Claudie Gallayn ihana Tyrskyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The Secret Historyn lukemista odotan kyllä kovasti. Riikka Pulkkiselta en ole vielä lukenut yhtään kirjaa, joten voin samalla kokeilla, pidänkö Pulkkisen tyylistä ja ovatko mikit minulle mieleen.

      Kertomus sokeudesta on tuntunut ihastuttaneen niin monia, että ehdottomasti sen aion lukea. Tiekin vaikuttaa kiinnostavalta. En ole lukenut Irvingiä, mutta The World According to Garp odottaa omassa hyllyssä, joten siitä varmaan tulee ensimmäinen Irvingini. Tyrskyt kiinnostaa myös. Kiitos suosituksista! :)

      Poista
  5. Itäranta, MacLeod ja Pullman on luettu pinostasi. Itärannan kirjasta pidin erityisesti sen kielen vuoksi. MacLeodin kirja ei ole kevyttä kesälukemista, hieman ristiriitainen, mutta ajatuksiakin herättävä. Pullmanin sarjan kanssa en ole oikein sujut, ihan ok kun ei ajattele taustaa.

    Jos et ole vielä lukenut, niin dystopioista yksi vaikuttavin minulle on ollut Cormac McCarthyn Tie. Richard Matthesonin Olen legendaa suosittelen myös ja kun kerran pidät Atwoodista, niin mikä tahansa Atwood, jota et ole vielä lukenut on varmastikin lukemisen arvoinen.

    Sinulla on muuten tosiaan kova lukutahti. Tällä vauhdilla yllät taatusti lukutavoitteeseesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet jo toinen, joka suosittelee Tietä. Täytyy siis laittaa muistiin, jotta osaisin sen ottaa matkaani kirjastosta. Olen legenda vaikuttaa todella mielenkiintoiselta myös. Hävettää myöntää, mutta en ole Atwoodilta lukenut kuin yhden kirjan. Se nyt sitten lukeutuukin lempikirjoihini ja on luettu moneen kertaan. En oikein tiedä, miksi en ole Atwoodin muita kirjoja lukenut. Täytyisi kyllä lukea.

      Itse asiassa laitoin vuoden alussa tavoitteeksi 80 kirjaa, mutta nostin sitä vähän aikaa sitten, kun vuodesta ei ole vielä kulunut edes puolta ja olin jo lähellä tavoitettani. En ole pitkään aikaan mitenkään seurannut, miten paljon vuoden aikana luen. En kyllä ole lukenutkaan näin ahkerasti moneen vuoteen, mutta nyt olen taas oikein kunnolla innostunut ja ahmin kirjoja innoissani. Tässä kuussa en todennäköisesti ehdi ihan normaaliin tahtiin lukea, sillä lukuvuoden viimeisiin tentteihin pänttääminen vie sen verran aikaa, mutta kesälukemisia suunnittelenkin jo aivan innoissani. :)

      Poista
  6. Teemestarin kirja on minunkin kirjapinossani. :) Ovatko klassikkoteokset Uljas uusi maailma (Aldous Huxley) ja Vuonna 1984 (George Orwell) jo tuttuja? Tai Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta? Voisin suositella myös Guillermo del Toron Vitsausta, vaikka se ei välttämättä kauhean korkeakirjallisia tasoja saavutakaan. (Voisin suositella blogini vuoden parhaat kirjat-listoja, niiltä kahdelta vuodelta, joilta sen olen tehnyt. kaikki teokset noilla ovat lukemisen arvoisia.) Niin, ja minun blogillani on myös fb-sivu. (Linkki löytyy blogistani.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1984 on ollut tarkoituksena lukea vihdoin ja viimein tänä vuonna. Ensimmäinen siirtokunta ja Vitsaus ovat lukulistalla, mutta Uljas uusi maailma on vain nimeltään etäisesti tuttu. Täytyy siis katsoa Goodreadsista, millaiselta kirja vaikuttaa. Kiitos suosituksista! Käyn myös tutustumassa listoihisi ajan kanssa maanantaina heti, kun ei täydy enää lukea tenttiin.

      Poista
  7. Pinosta on tullut luettua Tarttin The Secret History ja Pullmanin The Sublte Knife. Molemmat olivat loistavia! Dystopiasta itsekin erittäin paljon pitävänä olen tiiraillut Goodreadsissä jo hyvän aikaa tuota Cinderia ja meinasin joku aika sitten tilatakin sen, mutta se jäi. The Program kiinnostaa myös. Aika onnekasta, että kirjastosta näyttäisi nuo sielläpäin löytyvän. Itse joudun tilaamaan suunnilleen kaiken dystopian, mitä mielin lukea.

    Kesälukemiseksi voisin suositella Douglas Prestonin ja Lincoln Childin Pendergast-kirjoja, joita on ilmestynyt tähän mennessä neljä suomeksi, vissiin yhdeksän englanniksi. Suomenkielinen ensimmäinen osa on nimeltään Ihmeiden kabinetti. Ne ovat lähinnä dekkaritrillereitä, ja itse hämmästyin kuinka paljon niistä pidin. Olen lukenut kolme osaa nyt ja neljäs on kesälle luettavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullmanin trilogian olen lukenut joskus nuoruudessani, mutta nyt luen sitä uudelleen. Ensimmäisestä osasta pidin ainakin paljon toisella lukukerrallakin. Cinder on lainassa kirjastosta, mutta The Program piti hankkia omaan kirjahyllyyn eikä sitä ole täälläkään kirjaston hyllyssä. Kiitettävän hyvin Turun kirjastoihin kuitenkin dystopia-kirjoja on hankittu.

      Kiitos suosituksesta! Ensimmäinen osa kuulostaa kyllä kiintoisalta Goodreadsin kuvauksen perusteella.

      Poista
  8. Tarttin kirja on kyllä hyvä! Löytyy ihan omasta hyllystä, kun siihen niin tykästyin. Teemestarin kirja oli ihana! (Itsehän en ole tästä vieläKÄÄN saanut postausta blogiin...). Veden viemää on itselläni ollut jo tovin kesken. Ajattelin yrittää sitä jatkaa seuraavaksi, mutta ihan hirveänä ei nappaile...

    Minä suosittelisin kesään ehkä Susan Fletcherin Tummanhopeinen meri - kirjaa. Nicole Kraussin Rakkauden historia on ihana (eikä rakkauskirja ollenkaan!) ja Leena Parkkisen Sinun jälkeesi, Max on yksi parhaita lukemiani kotimaisia teoksia. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on myös lukemisen arvoinen ja sopii kesään. Nämä tulivat näin äkkiseltään mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veden viemää siis ilmeisesti jakaa mielipiteitä. Se odottaa lukupinossa seuraavaksi, sillä melko montaa muutakin lainaajaa kirja kiinnostaa. Haluan siksi saada sen pian palautettua kirjastoon, jotta seuraava jonottaja saisi sen luettavakseen.

      Huh, tuleepa minulle paljon mielenkiintoisia suosituksia. Ei ole ainakaan kesällä pulaa luettavasta. :) Kyselin näitä suosituksia jo nyt, jotta voisin haaveilla kesällä luettavista kirjoista tenttisuman keskellä. Täytyy vain yrittää malttaa vielä ja lukea vähemmän kaunokirjoja ja enemmän opiskelujuttuja toukokuun ajan. Onneksi maanantain jälkeen on puolitoista viikkoa seuraavaan tenttiin eli on hieman enemmän vapaa-aikaa (=lukuaikaa).

      Poista
  9. Aivan ihanaa, että innostuit lukemaan Stjärnor utan svindelin! Haluaisin "pakottaa" jokaisen kirjoja vähänkin rakastavan ihmisen lukemaan sen, mutta en voi ehkä käydä tukkimassa kaikkien kommenttibokseja. Uskon, että luet sen paaaljon nopeammin kuin uskotkaan ja lopussa harmittaa, ettei sivuja ole enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stjärnor utan svindelin lukemista kyllä odotan kovasti. Sait innostumaan kirjasta oikein kunnolla. :) Ruotsiksi lukeminen on välillä ihan kivaakin. Täytyisi vain tarttua rohkeammin ruotsinkielisiin kirjoihin, kun silloinhan lukunopeus kasvaisi ja olisi helpompi lukea lisää ruotsiksi. Stjärnor utan svindel vaikuttaa kuitenkin sellaiselta kirjalta, että tavallista hitaampi lukunopeus ei haittaa. Jos pidän kirjasta niin paljon kuin arvelisin pitäväni, todennäköisesti lukeminen sujuu kuin siivillä. :)

      Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!